DAAROM TIMON

Wil je werken bij Timon? De vraag naar jeugdzorg groeit. Timon zoekt daarom professionals die het verschil willen maken in het leven van kwetsbare jongeren. Heb jij hart voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen? Wil jij helpen vanuit jouw professie en jouw geloofsovertuiging? Kies dan voor een baan bij Timon! Wij ontmoeten je graag.

Hieronder vertellen collega’s  waarom zij hebben gekozen voor Timon:"Bij Timon waarderen we eigenheid, autonomie 
en zelfstandig denken."

Volop kansen

Timon is een groeiende organisatie met hart voor haar kinderen, jongeren en hun gezin, maar ook met aandacht voor haar personeel. We investeren in medewerkers met opleidingen, cursussen en coaching. Wanneer je als starter bij Timon begint krijg je op en top begeleiding, waardoor jij optimaal kunt werken en presteren. Douwe is MDFT therapeut bij Timon. Hij werkt zelfstandig en autonoom, maar heeft ook een supervisor met wie hij wekelijks zaken kan doorspreken. Douwe: "De supervisor staat altijd voor me klaar, dat heb ik zelf ervaren. Zelfs zaterdagochtend vroeg. Bijzonder. Het toont dat Timon medewerkers ondersteunt in het werk."

Douwe volgde de opleiding tot MDFT-therapeut naast zijn werk als begeleider, later volgden andere cursussen. Douwe: "In het begin vond ik het pittig, maar inhoudelijk levert het veel op. In dit vak kun je niet gaan ‘freewheelen’. Je moet een duidelijk doel voor ogen hebben, ook met jezelf. Al volg ik nu geen cursus, er is wel altijd supervisie. Zo blijf je ook werken aan jezelf.”

Bij Timon waarderen we eigenheid, autonomie en zelfstandig denken. Je krijgt mogelijkheden om sturing te geven aan je loopbaan en jezelf te ontwikkelen.

Daarom kiest Douwe voor Timon.

Het zit 'm in de kleine dingen

Sinds kort werkt collega Esther in een van de Perspectiefhuizen van Timon. Hier wonen jongeren tussen de 14 en 18 jaar, die in drie fasen leren zelfstandig te worden. Ze komen uit diverse moeilijke omstandigheden. 

Esther vertelt: "Het is mooi te zien hoe zij hier tot rust komen en ruimte krijgen om aan zichzelf te werken. Het draait om verbinding en vertrouwen. In het begin zit de spanning nog heel hoog, maar als zij de verbinding en ondersteuning die wij bieden ontvangen dan zie je hen langzaam opbloeien. Kleine dingen maken het verschil. Een openhartig gesprek over relaties, bijvoorbeeld. Vaak hebben ze nooit een goed voorbeeld gehad. Na afloop van zo’n gesprek vertrouwde een meisje me pas toe: ‘Ik vertel jou altijd meer dan de bedoeling was’. Dat je hun vertrouwen krijgt, is heel waardevol. Mooi om deze jongeren een stukje verder te helpen.”

Samen delen we een enorme passie voor jongeren en jongvolwassenen in kwetsbare situaties. Dat maakt dat we altijd een stapje extra zetten.

Daarom kiest Esther voor Timon.

"Het draait in de begeleiding om verbinding
en vertrouwen.""Het is mooi om echt van betekenis te zijn in het
leven van jongeren."

Saai is dit werk nooit

Marcel begon zijn werk bij Timon bij de crisisopvang. "Jongeren mochten er maximaal vier weken blijven; dat alleen al gaf veel dynamiek." Inmiddels is hij trajectbegeleider bij het Onderwijs Zorg Centrum in Odijk. Hier komen twintig jongeren die met hun opleiding zijn vastgelopen en vaak langdurig thuis zitten. Hun problematiek is uiteenlopend. Behalve onderwijs krijgen ze ook thuis begeleiding, samen met hun familie.

Saai is dit werk nooit. Marcel vertelt: "Voorspelbaar gedrag vertonen jongeren hier niet vaak. Je leert ze wel kennen, maar er kan elke dag iets onverwachts gebeuren. Bovendien wisselt de groep met grote regelmaat. Ik houd van die dynamiek. Het prikkelt je om creatieve oplossingen te bedenken, proactief te zijn en scherp te blijven. Je blijft jezelf ontwikkelen."

Timon biedt een werkomgeving die innoveert en groeit en biedt daarmee een hoge diversiteit aan functies en taken. Dit maakt dat geen dag hetzelfde is.

Daarom kiest Marcel voor Timon.

Er is ruimte voor je geloof

Toen collega Sussy ruim twintig jaar geleden solliciteerde bij Timon sprak vooral de christelijke identiteit haar aan. "Ik ben zelf gelovig en wil in mijn leven God volgen. Ik merk dat ik hier op dit punt mezelf mag zijn. Met collega’s heb ik regelmatig gesprekken over het geloof. Die gaan dieper dan een praatje over wat je dit weekend hebt gedaan. Dat daar ruimte voor is, vind ik mooi."

Sussy vertelt: "Het is zo mooi om ‘een puzzelstukje’ te mogen zijn in de chaos van iemands leven. Dat je in de gebrokenheid van veel gezinnen als een brug bent, zodat mensen elkaar weer vinden. Soms moet je pijnlijke beslissingen nemen. Dan is het fijn als je met collega’s je verhaal kunt delen en met elkaar kunt bidden."

Je christelijke geloof verbinden met je professionaliteit? Hier kan het! Daarin ben jij er voor anderen en is je team er voor jou. 

Daarom kiest Sussy voor Timon.


"Mooi dat je in de gebrokenheid van gezinnen als 
een brug bent."

Young Professionals

Wij vinden het belangrijk dat young professionals 
bij Timon aan de slag kunnen met hun talenten.

Trainingen en loopbaan

Je geeft sturing aan jouw loopbaan en krijgt ruimte om jezelf professioneel te ontwikkelen.

Medewerkersdagen

Jaarlijks ontmoeten en inspireren alle collega's van Timon elkaar tijdens een medewerkersdag.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!