Daarom... werken met je hart

Heb je een relevante vooropleiding, of relevante werkervaring met jeugd? En heb je enkele jaren buiten de zorg gewerkt? Wil je weer aan de slag in de jeugdhulp? Welkom!

Wat kun je gaan doen?

Je vooropleiding bepaalt wat je kunt gaan doen. Ben je bijvoorbeeld werkzaam (geweest) in de zorgbranche of het onderwijs, dan kun je al direct starten als maatschappelijk begeleider voor (jong)volwassenen. In het eerste jaar van je werk haal je dan de benodigde registratie(s). Voor Timon is beroepsregistratie een harde eis. Kun je daar niet aan voldoen? Dan is aanvullende scholing noodzakelijk. Afhankelijk van je diploma en ervaring wordt het traject bepaald.  

Wil je aan de slag als jeugdzorgwerker voor jongeren onder de 18 jaar? Dan is er eerst een screening nodig. Wat heb je al in huis, en welke kennis en/of ervaring mis je nog? Op basis van de uitkomst van de screening kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn binnen Timon. 

Werken en leren bij Timon

Heb je een relevante vooropleiding? En heb je enkele jaren buiten de zorg gewerkt? Als zij-instromer kun je binnen Timon aan het werk. In de eerste jaren volg je, op kosten van Timon, de nodige trainingen om je registratie te behalen. Je investeert naast je werk ongeveer 1 dag per week in je opleiding. Het volgen van een volledige hbo-opleiding in deeltijd is mogelijk en bespreekbaar.

Heb je geen relevante vooropleiding, wel de nodige werkervaring met jeugd en wil je iets bijdragen aan de missie van Timon? We zijn benieuwd naar jouw motivatie om bij Timon te werken! 

Voel je thuis bij Timon

Als zij-instromer sta je er gelukkig niet alleen voor. Binnen jouw (zelforganiserende) team heb je een buddy. Bovendien helpt je coach je over mogelijke hobbels heen.