zijinstroomtraject bij timon

Heb je een relevante vooropleiding, of relevante werkervaring (met jeugd)? En heb je enkele jaren buiten de zorg gewerkt? Wil je (weer) aan de slag in de jeugdhulp? Welkom!

Wat kun je gaan doen?

Je vooropleiding bepaalt wat je kunt gaan doen. Afhankelijk van je diploma('s) en ervaring wordt het traject bepaald en/of functieprofiel waar jij aan de slag kunt. We doen altijd een eerste screening om te kijken wat je al in huis hebt, en welke kennis en/of ervaring je nog mist. Indien nodig schakelen we hiervoor de hulp in van een externe partij. Op basis van de uitkomst van de screening kijken we wat jouw mogelijkheden zijn binnen Timon jeugd- en (jong)volwassenenzorg. 

Werken en leren bij Timon

Globaal genomen zijn er binnen Timon de volgende opties.

1. WERKEN MET JONGEREN ONDER DE 18 JAAR OP MBO-NIVEAU

Je wilt werken met jongeren onder de 18 jaar op mbo niveau binnen een residentiele voorziening (woonlocatie). Je leeft het gewone dagelijks leven met onze jongeren. Hiervoor is geen SKJ registratie vereist, maar je moet wel voldoende bekwaam zijn om het werk met de jongeren uit te voeren. Heb je ervaring met het werken met mensen, denk aan politie, onderwijs of zorg en beschik jij over de juiste competenties, dan zijn er mogelijkheden om te starten als groepsbegeleider met daarnaast het volgen van een opleiding gericht op sociaal werk. Bijvoorbeeld de Associatie degree sociaal werk op de Christelijke Hogeschool Ede of de opleiding Sociaal Werker of Persoonlijk Begeleider specifieke doelgroepen op mbo niveau 4. 

2. WERKEN MET JONGEREN ONDER DE 18 JAAR OP HBO-NIVEAU

Je wilt werken met jongeren onder de 18 jaar op HBO niveau, waarin je één op één contact hebt met de jongeren/gezinnen en verantwoordelijkheid draagt voor de hulpverleningstrajecten. Hiervoor is SKJ registratie verplicht. Om je voldoende bekwaam en bevoegd te krijgen heb je aanvullende scholing, een Eerder Verworven Competentie-traject of een zij-instroomopleiding nodig. We maken hiervoor o.a. gebruik van deze opleidingsmogelijkheid: Cursus Zij-instroomtraject Jeugd en Gezinsprofessional.

3. WERKEN MET JONGEREN BOVEN DE 18 JAAR op HBO-NIVEAU

Je wilt werken met jongvolwassenen vanaf 18 jaar op HBO niveau, waarin je één op één contact hebt met jongvolwassenen en verantwoordelijkheid draagt voor de hulpverleningstrajecten. Hiervoor is geen SKJ registratie vereist. Om je voldoende bekwaam en bevoegd te krijgen heb je aanvullende scholing nodig afhankelijk van je eerdere ervaring en opleiding. 

Aan de slag

Als zij-instromer kun je dus bij Timon aan het werk. In het eerste jaar van je werk haal je dan de benodigde theoretisch kennis en registratie(s). Voor Timon is beroepsregistratie een vereiste. Kun je daar niet aan voldoen? Dan is aanvullende scholing noodzakelijk. Op kosten van Timon volg je de nodige trainingen om je registratie te behalen. Je investeert naast je werk ongeveer 1 dag/dagdeel per week in je opleiding. Het volgen van een volledige hbo-opleiding of Associate degree in deeltijd is mogelijk en bespreekbaar. Wil je weten of een zijinstroomtraject iets voor jou is? Doe een open sollicitatie. Na sollicitatie neemt een van onze recruiters contact met je op. 

Vragen

Heb je geen relevante vooropleiding, wel de nodige werkervaring met jeugd en wil je bijdragen aan de missie van Timon? We zijn benieuwd naar jouw motivatie om bij Timon te werken! Neem contact op met onze recruiters via werkenbij@timon.nl.

Voel je thuis bij Timon

Naast het volgen van een opleidingsprogramma op maat is er een praktijkbegeleider binnen Timon aanwezig die jou begeleid in het zij-instroomtraject. Je neemt ook deel aan zij-instroombijeenkomsten (eens per 6 weken een dagdeel), waarin met de zij-instromers gewerkt wordt aan specifieke leerdoelen en het uitbreiden van deskundigheid. Vanuit je eigen team wordt er een buddy aan jou gekoppeld. Hierbij kun je contact zoeken bij vragen. Daarnaast ontvang je begeleiding van je teammanager.