Daarom... werken met je hart

Timon helpt bij problemen met opvoeden en opgroeien. Heb je geen relevante vooropleiding, wel de nodige werkervaring en wil je iets bijdragen aan de missie van Timon? Welkom!

Wat kun je gaan doen?

Wat je kunt gaan doen is erg afhankelijk van je vooropleiding. Ben je bijvoorbeeld werkzaam (geweest) in de zorgbranche of het onderwijs, dan kun je al direct starten als maatschappelijk begeleider voor (jong)volwassenen. In het eerste jaar van je werk haal je dan de benodigde registratie(s).

Wil je aan de slag als jeugdzorgwerker voor jongeren onder de 18 jaar? Dan doen we eerst een screening. Wat heb je al in huis, en welke kennis en/of ervaring mis je nog? Op basis van de uitkomst van de screening stellen we een opleidingsprogramma samen. 

Werken en leren bij Timon

Als zij-instromer kun je binnen Timon direct aan het werk. In de eerste jaren volg je, op kosten van Timon, de nodige trainingen om je registratie te behalen. Het volgen van een volledige hbo-opleiding in deeltijd is mogelijk en bespreekbaar.

Voel je thuis bij Timon

Als zij-instromer sta je er gelukkig niet alleen voor. Binnen jouw (zelforganiserende) team heb je een buddy, en ook is er regelmatig contact met andere zij-instromers in de jeugdhulp. Bovendien helpt je coach je over mogelijke hobbels heen. 

Maatwerkaanpak

Of jij geschikt bent voor werk in de jeugdhulp, kunnen we vanaf hier lastig beoordelen. Daarom nodigen we je van harte uit om eens langs te komen voor een persoonlijk gesprek. Waar je voor jezelf alvast antwoord op kunt geven, is de vraag of je een groot hart voor jongeren hebt. Want daar draait het om bij Timon.